Gott i magen

Maskrossirap

Maskros-sirap Detta är verkligen konsten att förvandla ogräs till guld! Det är dags att upphöja denna blomma till dess verkliga värde. Bladen kan användas på försommaren i sallader, roten är nyttig för att stärka levern och av blommorna kan man göra en härligt gyllene sirap. Underbart god till en bit stark ost, plättar, våfflor, [...]

Bärband

Bärband Ett naturligt godis med enbart vilda bär från jokkmokksområdet och ekologiskt socker. Bären har passerats och torkats till otroligt smakrika och lite sega band. Detta är den rena smaken av lappländsk sommar! Metoden att torka bärpuré kallas också för bärläder (jämför ”fruktläder”) och är mest vanligt att göra med aprikoser eller persikor. Men [...]

Rallarros-saft

Rallarros-Saft Upptäck rallarrosens härliga smak! De lysande cerisa blommorna blir en härlig rosa och god saft som påminner om röda vinbär eller rabarber med en gnutta ros…! I mitt tycke är detta ett fantastiskt gott och perfekt alternativ till vin eller drinkar. Med sin örtiga och bäriga smak blir den inte för sockrigt söt, [...]

Örtté ”Favorit”

,

Ört-té "Favorit" Jag har tagit fram en favoritblandning av örter som jag tycker smakar extra gott! Den innehåller torkade blad av fjällkvanne, älggräs, fermenterad rallarros, vildhallon, svarta vinbär och åkermynta, dvs en massa vilda örter som smakar väldigt bra! Samtliga vilda örter är plockade på ett hållbart sätt i närheten av Jokkmokk. Dvs jag [...]

Svart te med örter

Svart te med vilda örter Jag gillar svart te – särskilt på morgonen! Nu har jag kombinerat gott svart te med härliga vilda örter jag plockat. Inga smakaromer andra än de naturliga från örterna (de flesta smaksatta teer har sk ”naturliga aromer” vilket nästan aldrig är naturliga – googla och se!). Jokkmokk Aurora: åkermynta, [...]