Vetgirig om vilda växter?

Vetgirig om vilda växter?2017-05-19T22:53:53+02:00

Vetgirig om vilda växter?

Vill du lära dig mer om vilda växter?  Om björk, rölleka, kvanne, ängssyra, skvattram? Tänk så mycket gott som växer vilt runtomkring oss i skog, äng och till fjälls.

Jag tycker det är så roligt att lära mer om och att lära ut om Lapplands vilda flora. Jag  är speciellt intresserad av växter som går att använda till matlagning och som krydda.

Efter min ettåriga utbildning Biebmu- samisk matkultur där jag under mitt examensarbete valde att arbeta med traditionella samiska växter och bär som använts till mat och krydda, har jag fortsatt fördjupa mig i ämnet ätliga vilda växter och bär på olika sätt. Dels är jag diplomerad Vildväxande-konsult i Norr- och Västerbotten, dels har jag under de senaste 6 åren gått diverse kurser (såsom björksav, norrbottniska bär) och plöjt otaliga böcker. Det kanske mest givande är att få ta del av äldre personers kunskaper om hur man har använt växterna förr. Något som mångt i mycket har fallit i glömska.

Vissa av växterna är också intressanta att ha hemma i badrumsskåpet som skönhetsmedel eller till medicin.  I mina kurser eller guidningar får du tips och råd om vilka vilda växter som är lätt att plocka, när och hur man ska ta tillvara dem och vad man kan använda de till.

Rölleka vid rökkåtan i Lappstan

Under hela året erbjuder jag privatpersoner örtguidningar i Jokkmokk, runt mitt hem i Lappstan. 
Läs mer >

För grupper kan jag även erbjuda kurser om det gröna vilda skafferiet vid den plats som önskas.
Läs mer>

AKTUELLT: Aktuella kurser och andra officiella evenemang.
Läs mer >

Till Start-sidan