Om Eva Gunnare

Om Eva Gunnare2017-05-19T22:59:58+02:00

Lappländsk matkreatör – jokkmokksbo – vildaväxtintresserad – inspiratör – vissångare – fotograf – sång- och berättarartist – livsnjutare.

Sommaren som förändrade mitt liv…

För många år sen kom jag, Eva Gunnare, som 20-årig storstadsbo till Jokkmokks fjällvärld för att jobba. Jag möttes av vitstrimmiga fjälltoppar, dånande forsar, färggrann blomsterprakt och unika människor. Sen dess kan jag inte tänka mig att bo och leva någon annanstans än i Jokkmokk – en helt fantastisk plats och dessutom på rätt sida om polcirkeln!

Jag har i drygt 20 år levt med i den samiska kulturen som är särskilt stark här i Jokkmokk. Vardagslivet har innehållit somrar till fjälls, medverkan på kalvmärkningar, renskiljningar, långa och bökiga transport-turer med skoter och mycket mer. Mitt arbete med världsarvet Laponia har gett mig mer kunskap om områdets unika natur och kultur.

Än idag förundras jag över allt vackert och speciellt som bara ÄR.

Jag brinner för att på ett personligt sätt förmedla de kunskaper jag fått, roliga upplevelser jag varit med om, möten med kulturen och färgstarka människor. Som utbildad lappländsk måltidskreatör är smakupplevelser utöver det vanliga en viktig del av föreställningarna, arrangemangen och kurserna.

Midnattssol, vidder och fjälltoppar – ett magiskt första möte med Lappland!

Min son Simon och hans far Nihkolávo, min ex-man.

Till Start-sidan