Jokkmokks vintermarknad

Jokkmokks vintermarknad2019-01-08T17:12:10+02:00

Snart är den här – Jokkmokks vintermarknad! Från den 7/2 med tjuvstart redan från måndagen fram till den 10:e februari vimlar det av  föreläsningar, föreställningar, musikarrangemang, vinteraktiviteter, hantverk, knallar och inte minst besökare i det lilla Jokkmokk.

Här finns all information: https://www.jokkmokksmarknad.se

Jag har en verkligen fullmatad vecka men förutom flera föreställningar och guidningar för förbokade grupper har jag några aktiviteter öppna för allmänheten eller fortfarande möjliga att boka. Jag önskar dig en härlig kommande marknad!

Här finns jag på marknaden!

Tisdag 5 februari kl 13.30-15.30
På skattjakt hemma hos matkreatören
Kom hem till mig på Sirkasgatan 4 och kika in i mina förråd av torkade, frysta och preparerade örter och bär. Du får lära dig mer om hur du själv kan tillvarata på naturens skafferi och vi avslutar med en god fikastund vid köksbordet och brasan. Många smakupplevelser utlovas!
Endast ett fåtal platser: 490 kr/p.  Boka på mail eller telefon senast söndag 3/2

Onsdag  6 februari kl 17.30-18.15 på marknadsområdet/torget:

lnvigning av den 414:e vintermarknaden i Jokkmokk!

I år – liksom i fjol – är jag konferencier på invigningen. Följ med och fira! Med allehanda inslag som handlar om årets tema: ”Värme i kylan”

Kl 16.30-17 kan du följa med i fackeltåget som går mellan hotellen fram till torget. Se särskilda anslag.

Torsdagen 7 februari kl 15-16 på Församlingshemmet

Vandringslust – oväntade tips för kropp och själ, ur gamla traditioner och moderna tankar

Tillsammans med vägvisare och fjällguide Nannie Fredrikson bjuder vi på en personlig och inspirerande föreställning om naturens kraft och bjuder även på sånger och smaker.

Biljett: 20 kr (betalas på plats).

Torsdagen 7 februari kl 18-21 på Åsgård, Jokkmokks vandrarhem

Smakföreställning som förrätt i samband med traditionell Renkoks-middag
Om du vill uppleva något riktigt traditionellt i matväg vill jag verkligen rekommendera att du kommer till Åsgård torsdag kväll och avnjuta ett härligt renkok med härliga historier av Caisa Isaksson. Jag inleder middagen med en smakföreställning fylld med lite matigare smakbitar tillsammans med bilder, sånger och berättelser. Njut av gáhkku med gravad röding, ängssyresås och ormrotsknoppar, skvattramkryddade älgfärsköttbullar och den prisvinnande fjällko-osten från Vuollerim serverad med ljuvlig maskrossirap…
Bokning: jokkmokksvandrarhem@gmail.com eller 070- 236 54 35

Lördag 9 februari kl 16.00-16.45 bakom Jokkmokks vandrarhem

Toner och Smaker
Tillsammans med min vän Nannie Fredrikson bjuder vi på en föreställning med mycket sång och lite smak. Vi samlas runt den sprakande elden utomhus med en värmande kopp. Nannie och jag bjuder sen på sånger, berättelser och några av mina vilda smaker. Kom och sjung och dansa med oss!

Inträde 75 kr. Ingen föranmälan behövs

Medfinansiärer: Sparbanken Nord – Framtidsbanken samt KUPP