Bär- och örtkurs

Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Registrations are closed for this event

Följ med på upptäcktsfärd i markerna runt Jokkmokk. Vad finns för ätbart och förädlingsbart i skogen och på ängarna? Vilka örter och bär har använts traditionellt och finns nya idéer att upptäcka?

Förutom ört- och bärplockning kommer du att få tips om hur man kan förädla och vi lagar tillsammans några av mina favoriter.

En del av kursen kommer att handla om själva måltidsupplevelsen. Hur kan man jobba med det? Hur kan man paketera och sälja upplevelser med mat på olika sätt?

Detta ingår:

  • Fördjupning om våra bär: dess smak, innehåll, traditioner och möjligheter
  • Bevarandemetoder samt förädling och matlagning med bär i fokus.
  • Måltidsupplevelser – förvandla en måltid eller mat till intressanta aktiviteter
  • Förmiddagen under dag 1  blir en repris på kurs 1s start för nya kursdeltagare = presentation, smakföreställning, info om hållbart plockande
  • Kursmaterial, recept, råvaror och smakprover ingår.

Anmäl dig till mig på mail eller telefon senast 9 augusti.