Blogg

Vintervankar

februari 13th, 2016|

Vintern är nu inne i sitt sista skede innan den kisigt soliga vårvintern kommer. Då man febrilt letar fram sina solglasögon ur gömmorna. Då renskinnen hängs på altanräcket för att komma tillpass under skoter-, pimpel- [...]

Härliga idérika höst

november 3rd, 2015|

Efter fullpackat plock- och guidesäsong, dvs efter slutet av september då jag inte kan plocka mer örter eller bär här kring Jokkmokk, kommer hösten som ett fint inslaget paket till mig. När färgerna mattas av och dimman ligger [...]

Högsommar till slut!

augusti 21st, 2015|

Så kom den äntligen - solen och värmen! Jag är inte lika känslig som många som bara har ett par semesterveckor då man förväntar sig "SOMMAR" - jag har ju min högsäsong hela barmarksperioden och [...]

Rallarrosen – en riktig höjdare!

augusti 21st, 2015|

Det är så roligt med vilda växter - varje år kommer de tillbaka med full kraft utan att man behöver göra något! En sådan växt som kommer i överflöd är den vackra Rallarrosen. Det [...]

Skapande i grönskan

juni 21st, 2015|Tags: , , , |

Nu är det full fart på plockandet av godsakerna från naturens gröna skafferi. Som vanligt var det björken jag började med i maj: tappa lite björksav och frysa in i flaskor, sen plocka björkbladen när de [...]

Vårens orkester

april 22nd, 2015|

Jag gillar ju detta med smaker - helst vilda smaker. Skogens och fjällens dofter kommer inte långt efter. Men nu på våren så handlar det mycket om ljuset och inte minst de nya ljuden! Takdropp och strömma [...]

Tillfälligt avbrott

februari 8th, 2015|

Så känns det nu. Ett par timmars tillfälligt avbrott med totalt avsaknad av planer, idéer eller tankar. Det är söndag efter Jokkmokks vintermarknad - den dag som man börjar känna "PMD-postmarknadsdepression". Under en hel vecka [...]

Vinnare!

januari 20th, 2015|

Är stolt vinnare tillsammans med råvaruproducent Karin Nordström från Jokkmokksbär! Den 21 november vann vi första pris i Matverk 2015 för regionen Norrbotten. Och nu i januari har vi deltagit i riksfinalen tillsammans med alla [...]

Smaken av älgört

november 20th, 2014|

  Ett kort hemma-hos-reportage hos mig där vi djupdyker i den underbara älgörtsdrickan! Recept på svenska kommer här: 50 färska blomklasar (eller 50 g torkade blommor) läggs i stor kastrull 2 liter vatten hälls på. [...]

Till Start-sidan