Artiklar och reportage

Artiklar och reportage2018-07-04T09:27:45+02:00

För P1:s program Naturmorgon har jag tillsammans med reportern, biologen och läraren Thomas Öberg gjort en podd i 11 avsnitt kallad ”Naturens Smaker”. Välkommen att få matnyttiga tips om några av mina vilda favoriter!

Piteå tidningen var på plats när jag hade en Gourmetkväll med föreläsning och vild middag på Jössgården i Sjulsmark den 19 juli. Artikeln ”Matkreatör med hela naturen som skafferi” kan du läsa här – men tyvärr endast som prenumerant: >

Norrbottens Kuriren kom till Jokkmokk en härlig sommardag. Många är intresserade av vilda växter! Artikeln ”Hon har smak för vilda växter” publicerades den 15 juli. Läs mer >

Ett längre reportage (ca 20 min) via Husky Podcast. Reportaget gjordes i samband med Vildmarksmässan våren 2016.

Läs mer >  För att lyssna klickar du på ”Lyssna på acast” längre ner på Husky Podcasts webbsida eller klickar HÄR >  Jag kommer in 3 minuter in i avsnittet.

Ur Norrbottenskuriren 24/3, 2016

”Matkreatör med smak för Lappland”

Den 13 augusti 2015, for jag till Skaite-entrén i Muddus för att medverka i Förmiddag i P4 Norrbotten. Jag tog med mig några exempel på representativa vilda växter i Muddus som jag plockar (på annan plats – ej i nationalparken, förstås!), och förädlar.

Lyssna på kort utdrag här>

Ur Norran samt Piteå-tidningen 4-5/8, 2014

”Föreställning för fyra sinnen”

Ur Norrbottenskuriren 22 juli, 2011

En fröjd för öga, öra och smaklökar

En mångsinnlig matföreställning bjöd Eva Gunnare på som inledde med en kvillrande glad hälsningsjojk. Eva är utbildad samisk måltidskreatör, även om hon föredrar att kalla sig lappländsk istället för samisk. I januari 2011 startade hon företaget Essense of Lapland.

Läs mer >

Ur NSDs och Kurirens vintermarknadsbilaga (Jokkmokks vintermarknad) 2011

Lokala råvaror – ett naturligt val för smaken

Kvanne, rallarros och åkermynta. Tre av Eva Gunnares favoritörter som finns med när hon bjuder in till en resa bland lappländska smaker.

– Det är väldigt kul att kunna använda sig av sådant som växer naturligt här, säger hon.

Läs mer >

Till Start-sidan